Tänk på detta när du ska köpa en däckstol

Den som bestämt sig för att köpa en däckstol har i regel gjort ett riktigt bra val, då däckstolar är mer mångfacetterade och användbara än vanliga utestolar på många olika sätt, men det betyder inte att man kan köpa vilken däckstol som helst. Istället bör man tänka på flera olika saker, för att den däckstol man kommer hem med i slutändan ska vara så ändamålsenlig som möjligt. Några saker som vi tycker att du bör tänka på när du väljer ut en däckstol är bland annat:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av däckstolar

Hur många olika sitt- och ligglägen stolen har

Alla gillar vi olika lägen bäst, och de flesta är ju inte ensamma om att sitta i stolen, utan man har ofta även gäster, familjemedlemmar, vänner och så vidare som sitter i den, och de kanske gillar ett helt annat läge än vad du gör själv. Därför är det en god ide att välja en däckstol med så många olika sitt- och ligglägen som möjligt. Men givetvis väljer du själv hur många du anser verkligen behövs.

Vilket underhåll däckstolen behöver

Eftersom de flesta däckstolar är tillverkade av trä, kräver en del underhåll. Även de däckstolar som inte är tillverkade av trä kan kräva underhåll, men exakt vilket underhåll som behövs varierar en del. Vi rekommenderar därför att framför allt den som inte vill ägna allt för mycket tid åt underhåll av stolen kollar upp exakt vilket underhåll som behövs, så att man inte får hem en betydligt jobbigare däckstol än vad man hade tänkt.

Om däckstolen ingår i en serie med andra utemöbler eller inte

Detta är kanske inte viktigt för alla som köper däckstolar, men för många som gör det, är det det. Vill du ha en matchad stil är detta viktigt. Och fast man kanske inte vill matcha exakt allt i trädgården, är det åtminstone vanligt att man vill skaffa en däckstol och t.ex. en fotpall eller ett bord i samma stil. Vill du göra detta, bör du därför kolla upp om detta överhuvudtaget finns, för att undvika besvikelser när du redan köpt eller fastnat för en viss däckstol.

Hur däckstolen är tillverkad

De bästa däckstolarna är förstås handgjorda, så är du ute efter en så högkvalitativ däckstol som möjligt, kan det vara en god ide att ta en titt på om däckstolen är handgjord eller inte. De flesta däckstolar är dock maskintillverkade, så att hitta en handgjord däckstol kan kräva lite merjobb.